View Single Post
Eski 25-04-2019, 07:06   #284
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 714
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilknur10 Mesajı Göster
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Damla sulama konusunu anlamaya çalışıyorum henüz Bahçe pek büyük olmadığından ve pompa kullanamadığımdan mümkün olduğunca depoyu yukarı kaldırıp (ki çok da fazla yükseltemiyorum) sulayabileceğimi umut etmiştim. Eğer olmazsa şebeke suyuna bağlayabilirim.
Bahçenin bir bölümünde 4 sıra X 7,5 metre = 30 metre ekim alanı olacak. 20 cm delikli boru kullanıcağım. 30 /0,20 = 150 delik eder. Kullanmayı düşündüğüm damlama borusu için “Debi :0,7 Ton/H” yazıyor. Bu durumda kaçlık boruya ihtiyacım oluyor? Bahçenin diğer bölümü bundan biraz daha büyük ama orayı da ikiye bölebilirim. Yani bahçeyi üçe bölüp sırayla sulayabilirim.
25 mm lik boru ile deneme yapmanızı öneririm. Basınçlandırma yapmayacaksanız, kullanacağınız debi için yeterli olacaktır.
Her sulama koluna vana takmalısınız. Denemek için, deponuzun seviyesini işaretleyin. Bir kolu 24 saat açık tutun. İlk seviye ile son seviye arasındaki farkı ölçerek, harcanan suyu hesaplayın. (Sulamanın yeterli olup olmadığını da kontrol ederek.) Eğer yeterli sulama olmuşsa, iki kolun vanalarını açarak tekrar ölçün. Bu şekilde denemeleri sürdürürseniz, yeterli sulama için ne yapmanız gerektiğini bulabilirsiniz. (Denemeler sırasında, deponuz yarım doludan fazla olmasın. Depo boşaldıkça sorun olup olmayacağını görmek için.)
Depoyu şebeke suyu ile dolduracaksanız, doğrudan şebekeye bağlayabilirsiniz. Su kesintileri için önlem düşünüyorsanız, Te kullanarak hem şebekeye hemde depoya bağlayabilirsiniz. (Her iki kola da vana koyarak, seçebilirsiniz.)

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön