View Single Post
Eski 21-04-2019, 17:07   #143
agacasici
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-04-2019
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 1
Gerçekten oldukça sevmiş olduğum bir ağaç türüdür. Kendim de çiftçi olduğumdan dolayı ayrı bir ilgi duyuyorum kendisine. Hakkında ise şu şekilde bilgi buldum ne kadar eşsiz olduğunu gösteriyor.

Ginkgo Biloba dünyada 150 milyon yıl öncesine kadar yaşadığı sanılan eski bir bitki grubunun tek hayatta kalan üyesi olarak tanımlanmaktadır. İnsanlık tarihinin çok erken dönemlerinde dahi var olan ağaçların başında gelmesinin yanı sıra uzun dönemler insanlar tarafından yetiştirilmiştir.

Ginkgo Biloba'nın kullanılması M.Ö. 2600'lü yıllara kadar uzanmaktadır. Ginkgo Biloba kullanan ilk medeniyetlerden biri Eski Çin'dir (1). Çinliler eski dönemlerde Ginkgo fıstıklarını yaygın olarak tüketmekte ve Ginkgo Biloba çayı içmekteydiler. Ginkgo Biloba çayı kullananlar arasında ilk sırada Çinliler gelse de sonraları bu bitki Avrupa’da da yaygınlaşmaya başlanmıştır. Engelbert Kaempfer, 1600'lü yılların sonlarında Ginkgo Bilobayı keşfeden ilk Avrupalıydı. 1771 yılı sonunda Linnaeus, Ginkgo Biloba ağacını kayıtlara geçirdi. 1784 yılında Ginkgo biloba Amerika'ya, William Hamilton’ın bahçesine getirildi.

agacasici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön