View Single Post
Eski 18-04-2019, 18:36   #113
MakûlYenilikler
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-04-2019
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 1
Nepal de bulunan himalaya sıradağlarının güney eteklerinde, meyve veren tall tür hindistan cevizlerinin yetiştiğini ileri sürenler var. Fakat, nekadar süredir oradalar yahut bu palmiyelerden gerçekten varmı yokmu delilim yok, olsa fotoğrafla kanıtlayabilirdim.

Ancak Nepal de, o serin bölgede eğer gerçekten yetişiyor ise, sanırım sizin kastettiğiniz şekilde hindistanın güneyinden kuzeyine doğru bir adaptasyon aktarması ile günümüze ulaşmış olabilirler, tahmin ettiğim şekilde gerçekten himalaya çevresinde hindistan cevizleri var ise tabi...

Yine söylüyorum, eğer varsa, belki himalaya bölgesinden kaliteli meyveler getirtilebilirse tekrar bir adaptasyon yapılabilir. En son kaç derece soğuğu tolere edebilecek şekilde evrim geçirmiş bir palmiye ortaya çıkar onu bilemiyoruz.

Dünya arayış içinde ısınıyoruz, doğal afetler artıyor, bitkiler zarar görüyor, çoğu ülke bir arayış içersinde, aynı şey akdeniz türü bitkilerin, tropikal çöllere adapte edilmesi yahut ekvatoral bölgelere adapte edilmesi içinde uyarlanabilir.

Güzel bir fikir ama insan ömrünün yetmeyeceği bir silsile ile devam edebilecek bir metot olacağı aşikar, ortalama bir hindistan cevizi ömrü 120 sene ise, kaliteli bir adaptasyon çalışması için kaç yıl gerekiyor onu uzmanları hesaplayabilir.


Düzenleyen MakûlYenilikler : 18-04-2019 saat 18:48 Neden: eksik anlatım
MakûlYenilikler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön