View Single Post
Eski 27-03-2019, 13:40   #38
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Toprakhasreti Mesajı Göster
Iyi Aksamlar,

benim Pakistan dutun'da ayni "sorun" var. Beyaz duta asilanmis. Simdi bu kabarik asi noktasini toprak altinda birakirsam, Pakistan'in gelisimine bir zarari olmaz. Dogrumu anladim?

Tesekkür ederim.

Saygilar,
Mehmet
Mehmet beyin fidanında pakistan dutunun kök vermek istediği noktalar nasıl da belli oluyor. Umarım en az 25 cm aşı üzerine kadar toprak doldurmuştur. Pakistan dutu soğuklarda sıkıntı yapabiliyor. Bu şekilde toprak altına alınmış olunca dipten sürme durumu söz konusu olur.

Mine hanım ekşi karadutta aşının toprak altına alınmasına karşı çıksa da burada tanıdığım bir çok kişide toprak üstünde kalan aşı yerlerinin muhtemel donması nedeni ile bir çok dut kurudu. Her yıl veya birkaç yılda bir yeniden ekşi karadut almak zorunda kaldılar.

Ekşi karadut da diğer dutlar gibi suyu seviyor. Öncelik kök yapmak istiyor. Çabucak bozuluyor. Susuz kalması durumunda. Bu yıl komşumun yaptığı gibi iki sıra taç izdüşümüne damlama sulama borusu döşeyip ağustos ayının 15'ine kadar sulamayı düşünüyorum. Komşumun kardeşi sonbaharda yarım çuval koyun gübresini fidan çevresine döküp bellemiş ve geçtiğimiz yıl iki sıra olarak yaptığı damlama su borularını çileklerle beraber bolca sulanmasını sağlamış. Bizim kaç yıldır büyütemediğimiz ekşi karadutu bizim fidanlardan daha iyi duruma getirmiş durumda.

Ekşi karaduta gübre verilmemesi önerilmesine karşılık durum ortada. Geçtiğimiz yıl sonbaharda bir tanesine gübre veremedim. Diğer küçük olana az da olsa verdim. Bu yıl her ikisine de sulamasına dikkat edip gelişmelerine ve komşumun kardeşindeki dutun gelişmesine göre hareket edeceğim.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön