View Single Post
Eski 24-03-2019, 23:46   #4
Sensey
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-07-2018
Şehir: Konya
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi estikey Mesajı Göster
Yürüttüğün varsayımlar doğru ancak bu kadar zorlama koşullarda tarım yapmak bence hiç mantıklı değil. Siz ağaçı yaşatmak içim uğraştığınız bir iklimde meyve almayı hiç düşünmeyin derim. Orada sıkça yaşanacak geç donlar sürekli çiçek yakar.
İlla bişey yetiştirecem derseniz o bölgede ne yetişiyor hangi ağaçlar o iklime dayanıklı onlara bakın derim. Sonra stresli geceler sizi bekler.
Bir ürünü verimli bir şekilde yetiştirmek için iklim ve toprak isteklerinin uygun olması gerekir. Günümüz ülke şartlarında bütün koşullar uygun olsa da tarım ile uğraşmak artık gelir getirenden ziyade stres getiren bi yatırım olmuştur. Bu söylemlerin hepsi tecrübe ile edinilmiştir. O yüzden yeşile yatırım yapmak isteyene bu ara tavsiyem dövize yatırım yapmak oluyor))
Yetişecek bölgede bir kaç çam çeşidi var. Onun haricinde insanların ekip büyüttüğü çeşitler yok denecek kadar az. Aslında benim ilk hedefim meyvesiz de olsa ağaçlandırabilmek. Çünkü bölge gerçekten ağaçsız.

Meyve almak ilk amaç değil. Ama mümkün olursa meyve de almak istiyorum. Bahsettiğim düşük sıcaklıklarda benim gibi macera arayan ve amacı para kazanmak olmayan bir insan için hangi meyveli ve meyvesiz ağaçları önerebilirsiniz.
Ve önlem olarak yukarda bahsettiğim yağmurlama mı uygun olur **** daha farklı ne yapılabilir?
Rakım 2200 civarında. Rüzgar en hızlı 10km/sa. Solucan gübresi üreteceğim. Üretim için gerekli koyun ve inek samrası bol bol var.

Sensey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön