View Single Post
Eski 21-03-2019, 11:27   #110
Üye ol
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-03-2019
Şehir: Adana
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Formaldehіt Mesajı Göster
Damıtılmamış ise çoğu kaya tuzunun içeriğinde zengin mineraller mevcuttur... Fakat kıyı şeridi zemini nereye kadar tuz ihtiva eder ya da deniz suyu ile kaya tuzu arasında ne tür bir mineral farklılığı var tam bilmiyorum

Sadece hindistan cevizi kökleri değil aslında tüm bitkiler mantar hastalığı sorunu yaşarlar, hindistan cevizi bu konuda çok daha hassastır. Fakat sorun sadece soğuk hava olsaydı eğer palmiye meristemi de bundan zarar görürdü

Aslında serin ve ıslak toprak mantara sebep olabilmektedir, bu bağlamda deniz suyu takviyesi ya da tuz, belki palmiye köklerini daha güçlü kılabilir, kaynağım kesin değil.

Anamur tarafının çoğu bölgesi killi ve suyu çok emmeyen bir zemin özelliğine sahiptir, dolayısı ile köklerin fazla ıslak kalmaması bu beldede hayat da kalma olasılığını artırabilir (belki)

Ya da yer altına gizlenmiş, özel modifiye edilmiş bir saksı buna bir çözüm olabilir, ama zahmetli bir yöntem olacaktır. Bir forumda araştırma yaparken bir şemaya denk geldim onu burada paylaşmak istedim

Bu, 'gizli yer altı sera saksısı' metodunun da doğru çalışıp çalışmayacağı kuşkulu, var sayalım işe yaradı; bu defa da, seri üretim veya çoğu yerde kullanılabilecek ergonomik bir uygulamaya elverişli olmadığını düşünüyorum. Peyzaj ya da üç beş koruma amaçlı deneme için belki araştırma konusu yapılabilir

Çalışma prensibi: Yağışlı havalarda, küçük gözeneklerden az miktarda su girmesi, ve giren suyun, kökleri biraz nemlendirdikten sonra saksıdan sızarak tahliye olması, üzerindeki zivtli izalasyon kaplama sayesinde ise, birkaç derece olsun kış mevsiminin soğuğundan korunması amaçlanmış sanırım

Gözden kaçan bir şey var, olası güçlü bir fırtına palmiyenin yıkılmasına sebep olabilir, yer altına nasıl sabitleneceği hususunda hiç bir fikrim yok. Belkide palmiyenin adaptasyon ve büyüme gelişme süreci için geçici olarak kullanılabilir, sürekli kullanılabilecek bir metot olmasa gerek...
Bunun ne olduğunu tam anlayamadım, kırmızı topraktan köklere göre büyük saksılar yapılsa sonra üzerine kapak kapatılıp kenarları sıvansa daha mantıklı değilmi? İzalasyon malzemesi toprakta çürür, pişirilmiş saksılar daha ideal olabilir, aynı sistemi uygulayabilirsiniz, daha az maliyetle, ama soğuktan korurmu bilmem, çökelek ve lor peynirleri için kullanılabiliyor...

Eklenen Resimler
 
Üye ol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön