View Single Post
Eski 20-03-2019, 11:22   #1
aloe
Ağaç Dostu
 
aloe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-10-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 462
aloe / Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar (İstanbul) 2019

Bende kendime günlük mahiyetinde burayı açayım dedim. Defter kaybolur ama burda kalıcı olur. 2018/2019 Tohum paylaşım etkinliğinden aldığım tohumların ikizlerimden birinin alerjisi çıkması üzerine hepsini kullanamığcam galiba. Zamanla belli olacak. Şimdilik en çok istediğim çeşitlerle başlıyorum. Buraya ektiğim çeşitlerle ilgili bulduğum ve lazım olacağını düşündüğüm bilgileri de yazacağım ( yeni bilgiler edindikçe eklemelerde bulunucam) Ve tabii ekim, bakım, yetiştirmede neleri nasıl yaptığımı da anlatacağım. Rabbim başarmamı nasip etsin (amin)
KENDİME NOT: Salondaki balkonum doğuya ( sağdaki kısa duvar güneydoğu), mutfak kuzeydoğuya, y.odasındaki de kuzeye bakıyor.
BURDA OKUDUĞUM BİLGİLERDEN DERLEMELER: Derin ve geniş saksılar fidenin boya gitmesini engeller. Boya kaçan bir fidenin meyvesi az olur.
Tohumlarınız kısa gün tohumuysa yani kışlık tohumsa şubat ayında balkonda bile meyve alabilirsiniz ama uzun gün bitkisi tohumuysa yani yazlık tohumsa bitkilerden verim alabilmek için suni yollara başvurmak gerekir. Suni yollar bitki 2 karış kadar boylanınca toprağı kuruyuncaya kadar susuz bırakmak tam yapraklarda kurumalar görülünce 5 dakika ara ile 2 defa bol su vermek buda çiçeklenme konusunda uyarıcıdır. Çiçeklenme olunca varsa şarjlı diş fırcası ile çiçek saplarından çiçekleri, çiçekler tam açık vaziyetteyken titreştirin çiçekler tozlaşsın ve döllenme olsun meyve verirler. Şarjlı diş fırçası yoksa kurşun kalemle çiçekleri yavaşca titreştirin gene tozlaşma olur


Düzenleyen aloe : 25-03-2019 saat 20:19
aloe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön