View Single Post
Eski 16-03-2019, 23:04   #50
Fatih_Soydemir
Ağaç Dostu
 
Fatih_Soydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2016
Şehir: antalya
Mesajlar: 545
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi david72 Mesajı Göster
"Kaktüslere sıvı besin vermek mantıklıdır ama bitkiyi yormaktan öteye pek gidemez ve o sıvı besin kazara zamanında verilmesi es geçilirse bozulup kuruyabiliyor " demişsiniz. Burasını biraz açabilir misiniz rica etsem. Sıvı besin neden yorar, bitkide yorgunluk belirtileri nasıl olur; rutinde 3 sulamada bir veriyorsak diyelim ,o sulamada sıvı besini es geçersek ölüyor mu ve neden?
Bunlar kafama takıldığı ve öğrenmek için soruyorum yanlış anlamayın.
Kum konusunda bir ekleme yapmak istiyorum: İnce kum değil de ince lav kırığı bence çok işe yarıyor. Hem direnaj sağlıyor hem toprağı havalandırıyor hem de gözeneklerinde yeterli nemi tutuyor. Tabi uygun karışım halinde kullanmak şartıyla. Tek başına kullanılırsa kökleri çok sıkıyor.
Çok aşırı geç gelen cevap olacak size ama şunu belirtmek isterim kimyasal besinler hazır besinlerdir kullanıldıkları topraklar zaman geçtikçe hastalanır ve verimsizleşir sebebin esas nedeni kimyasal zehirdir öldürür değil normal bildiğimiz gübrelerin içeriğinde yararlı organizma ve bakteriler mevcut ve bunlar toprak için çok önemlidir ama kimyasal ürünlerde organizma ve organik bileşik diye bir şey yok bu neden ile toprağın ihtiyaçları karşılanamaz. Hastalanan toprak bitkiyi de öldürür çünkü tüketebileceği hiç bir şey mevcut değildir.
En iyi örneği şu şekilde verebilirim normalde Vitaminleri doğal yollar ile almak mı daha faydalıdır yoksa kimyasal yollar ile mi ? Bu mantık ile yola çıkarak mantık yürütürseniz çok sağlıklı sonuca erişmiş olursunuz. Daha basit bir örnek sizin aklınıza gelirse yazabilirsiniz buraya.

Fatih_Soydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön