View Single Post
Eski 14-03-2019, 13:23   #124
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Elimde 20 Ltlik turşu kovaları var. En azından 2 kova şerbet için ayırıp sezonda sulama arasında kullanarak deneyimlemek arzusundayım.

Keten bez içine yanmış koyun, inek ve güvercin gübresini harmanlayarak suya daldırıp ağzı kapalı 1 hafta bekleterek elde edeceğim şerbet patojenik olur mu? (anladığım kadarı ile yanmış gübre ağzı kapalı, yanmamış olan açık şekilde muhafaza edilmeli; ama yanlış anlamış olabilirim)

Başlığı baştan sona okudum ancak yanmış ve yanmamış gübre kullanırken kova ağzının açık mı kapalı mı olması gerektiği konusunda zıtlıklara denk geldim. Netleştirmek adına bir üstad başlığa uğrasa ne güzel olur.

@Resulgur @MeyveliTepe

Sağlıklı ve patojen içermeyen bir şey yapmak istiyorsanız iki yol var. Birincisi lactobacillus ile fermente ederek kapalı havasız ortamda yapmak. Diğeri ise yoğun hava basarak yapmak. Aksi durumda yüksek oranda patojen (e-coli, salmonella vb.) içermesi kaçınılmaz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön