Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c.
Elimde 20 Ltlik turşu kovaları var. En azından 2 kova şerbet için ayırıp sezonda sulama arasında kullanarak deneyimlemek arzusundayım.
Keten bez içine yanmış koyun, inek ve güvercin gübresini harmanlayarak suya daldırıp ağzı kapalı 1 hafta bekleterek elde edeceğim şerbet patojenik olur mu? (anladığım kadarı ile yanmış gübre ağzı kapalı, yanmamış olan açık şekilde muhafaza edilmeli; ama yanlış anlamış olabilirim)
Başlığı baştan sona okudum ancak yanmış ve yanmamış gübre kullanırken kova ağzının açık mı kapalı mı olması gerektiği konusunda zıtlıklara denk geldim. Netleştirmek adına bir üstad başlığa uğrasa ne güzel olur.
@Resulgur @MeyveliTepe
|
Sağlıklı ve patojen içermeyen bir şey yapmak istiyorsanız iki yol var. Birincisi lactobacillus ile fermente ederek kapalı havasız ortamda yapmak. Diğeri ise yoğun hava basarak yapmak. Aksi durumda yüksek oranda patojen (e-coli, salmonella
vb.) içermesi kaçınılmaz.