View Single Post
Eski 14-03-2019, 10:47   #1021
bahtiyar02
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
İlk baharın gelişiyle çalışmalarımızda yoğunlaştı. Bağın budanmasıyla başladık .Her yıl büyük problemdi neden mi? Budayan kişiler farklı budama şekilleri uyguluyor ****** kendilerine göre doğru olduğunu yapıyorlar. Sağolsunlar hepsi yinede yardımlarını esirgemiyorlar. Bu yıl Sevgili Dostum Mahmut ÇELİK iki yıl önce verdiği sözü yerine getirerek bağı budadı ve bu arada eğitim vermeyide esirgemedi. Ellerine yüreğine sağlık.
... Budamadan sonra yine Kardeşlerim yardımlarını esirgemedi. Abdurrahman Abi sağolsun iki gün bağın köklerini (Halk dilinde gözlerini) açmak için yardım etti. İlk kez bu uygulamayla bağın kök kısımlarında bulunan Amerikan asmalarının yeni çıkan dallarını kazma ve makas yardımıyla kökünden çıkardık.. Bunları çıkarmazsak bağın gelişimini etkiler zarar verir. Gözler açıldığından çukurlara daha fazla yağmur su dolar bağın sürülmesi sonucunda çukurlar kapanır. Budanan bağın bağlama işi gelecek haftaya kaldı.
.. Ektiğimiz Tohumlardan Maydanoz,Tere ve Kıbrıs sarmısakları çimlendi. İlk kez geçen yılda bahçede doğal yetişen (Körme,Sirim) yaban sarmısaklarından toplayıp oluşturduğumuz karıklara diktik. geçen yıl ektiğimiz 5 adetin durumu çok iyi.
Gelişmelerden haberdar etmek dileğiyle saygılar...

Eklenen Resimler
     
bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön