View Single Post
Eski 14-03-2019, 10:25   #122
Resulgur
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Elimde 20 Ltlik turşu kovaları var. En azından 2 kova şerbet için ayırıp sezonda sulama arasında kullanarak deneyimlemek arzusundayım.

Keten bez içine yanmış koyun, inek ve güvercin gübresini harmanlayarak suya daldırıp ağzı kapalı 1 hafta bekleterek elde edeceğim şerbet patojenik olur mu? (anladığım kadarı ile yanmış gübre ağzı kapalı, yanmamış olan açık şekilde muhafaza edilmeli; ama yanlış anlamış olabilirim)

Başlığı baştan sona okudum ancak yanmış ve yanmamış gübre kullanırken kova ağzının açık mı kapalı mı olması gerektiği konusunda zıtlıklara denk geldim. Netleştirmek adına bir üstad başlığa uğrasa ne güzel olur.

@Resulgur @MeyveliTepe
Sn. g.c. merhaba , bizde burada öğrendiklerimizi uyguluyoruz aslında farklı bir şey yok ..

Şerbet içerisine ekleyecek olduğunuz gübrelerin sağlıklı bir şekilde yanmış olması gerekmektedir. Ben genel anlamda bir sorun yaşamadım . Açık söylemek gerekirse patojen olup olmadığına pek dikkat etmeden uygulama yapıyoruz.

Örneğin burada Resulgur / Bahçe, Sera yanmış tavuk gübresini gübre şerbeti yapmadan önce fotoğraflamıştım. Bu şekilde yaparsanız bir sorun olacağını düşünmüyorum. Tabi Sn. @Meyvelitepe eksiklerimiz varsa değinecektir .

Gübre şerbeti içerisine bir miktar sirke, melas, pekmez, solucan gübresi ve bokashi suyu gibi metaryeller de ekleyerek deneme yapmayı düşünüyorum.

Gübre şerbeti içerisinde hümik asit ve peyniraltı suyu gibi bir kaç deneme yaptım ileriki zamanlarda kısmet olursa deneyimlerimi sayfamda paylaşırım. Saygılar

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön