Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 13-03-2019, 10:15   #1175
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Etkinlik sayfalarında da bahsetmiştim biraz. Agaçlar.net olarak ufak bir bankamız olsa iyi olmaz mı. Sürekli bulabileceğimiz en güzel tohumları bir kaç arkadaşa zimmetlesek.

Ben ufaktan başladım, daha doğrusu tüm tohumlarımı daha uygun şartlara geçirmeye başladım. Ağzı plastik tıpalı ilaç şişelerinin (flakon) içerisine nem alıcı ve koruyucu kül ekleyip tohumları yerleştiriyorum. Her yılın tohumu ayrı, tohumlarda çaprazlaşma sonucu bozulma olursa bir önceki yıla dönebileyim diye. Tüm cam şişeler teneke büyücek bir kutunun daha içinde buzdolabında duruyor. Buzdolabı içerisi ortalama 5-6 derece olduğuna göre kutu içerisi herhalde azcık daha sıcaktır. Derece koyup ölçeyim en iyisi. Bu sene multisef ve cefamed tohumları moda bu arada..

Name:  tohum bankası 2018.jpg
Views: 540
Size:  36.4 KB

Yarın İsrail tohumları satmaz, kıtlık kuraklık olur dünyada tohum kalmazsa, tüm tohumlarınızı fareler, karıncalar yerse kapımı çalmayın sakın. Veya siz de bir şeyler yapın.

Name:  tohum bankası-2 2018.jpg
Views: 516
Size:  23.1 KB

Şu ana kadar düzenleyebildiğim tohumların listesi... @ bahcedenn seneye tohum paylaşımında beni geçecekmiş... Peh... Tohumların tamamını paylaşıma açacam seneye...Tüm önlükler benim olacak...

Name:  liste tohum.jpg
Views: 530
Size:  55.6 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön