View Single Post
Eski 06-03-2019, 10:23   #7
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Bence farklı aşamaya geçilmeli artık. Çok güzel tohumlarımız var elimizde, önce bunları belirlemeli. Sonra bu tohumları kimlerin öncelikle sahiplenmesi gerektiği ve sahiplenirken nelere dikkat edeceği. Her yıl bu tohumları aynı kişi veya kişiler paylaşmalı. Sorun olduğunda bir önceki yıldan devam edilmeli. Mesela heybetli domates, sanırım paylaşan yok artık..Hafize Baliç pembe domates, geçen sene paylaşmıştım bu sene tık yok. Bulgar domatesi, blue beauty domatesler, boşnak biberi vs. vs.

Gönüllü buralardan ayrılmayan 10 kişi çıkar herhalde. Bunlar beşer tohum sahiplense 50 çeşit, hadi fazla oldu üç tohum ile ilgilense 30 çeşit tohum yapar. Elimizde her an ulaşabileceğimiz güvenilir minik tohum bankalarının olması güzel olmaz mı? Tonlarca felaket senaryosu var. Ya biri olursa...
Sayın TCM, tam da aklımdan geçenleri yazmışsınız. Benim gibi komplo teorisyenleri az değildir sanırım sitede. (Komplo teorisyenleri deyimim yanlış anlaşılmasın lütfen. Zira yaşadığımız bu acayip dünyada [ve de Türkiye'de] ben ve benim gibilere en uygun sıfat budur diye yazdım)
Kendi adıma 3, 5, 10 hatta 50 tane tohumu sahiplenebilir ve gelecek kuşaklara aktarmak için bir tane dahi olsa meyve almak için her türlü çabayı gösterebilirim. Bu yaştan sonra tüm mirasımızı geleceğimize, çocuklarımıza aktarmaya çalışmaktan başka bir amacımız olduğunu sanmıyorum.


Düzenleyen malbman : 11-03-2019 saat 09:47
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön