View Single Post
Eski 03-03-2019, 20:30   #14
siflera12
Ağaç Dostu
 
siflera12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Tarımla yakından ilgilisiniz. Bu nedenle yazıyorum.
Rize de mandalina yetişir. Batum da limon bahçesi vardı. Arbotaryum a gitmişitm. Tropikal bölge ağaçları görmüştüm. Bu ağaçların oralarda ayakta kalabiliyor olması, farklı iklime uyum gösterebildiğini belirtiyor. Ancak, her yıl ürün alınamıyor. Meyveler yeterli olgunlukta olmuyor vb. olumsuzluklar dinledim.
Güney bölgelerinin meyveleri için, Mudanya benzer sorunlara gebe olmak durumunda. Bitki-İklim koşulları ilişkisi bilimsel anlamda belirli ve açık bir ilişki. Mudanya da muz bahçesi olmaz, olamaz. Zorlamamak gerek.
Muğla Gökova da her şey yetiştirilir derler. Muz ağaçları en büyüğü 10 cm olacak kadar meyve hevengi veriyor. (Alanya da mevsim başlangıcında gördüğünüz şekilde veriyor. Fark yok. Kaldı ki Alanya'da da sera içinde yetiştirebiliyorlar.) Daha fazla büyümüyor, olgunlaşmıyor ve dalında bırakırsanız çürüyor. Muz meyve döneminde iken don ya da sert gece soğuğu olmaz. Mevsim sıcak mevsimi. Ham haliyle toplayıp, elma ile birlikte kağıt kaplı ortamlarda olgunlaştırarak yiyorlar.
Aynı düşünceyi sürdüreyim. Hatay Amik Ovası. Muz yetiştirilen bir bölgemiz değil. Enlemi tutar, Akdeniz iklimidir. Bitkinin beklentisini karşılamayan bir şeyler var. Genel anlamda benzerlik de yeterli olmuyor.
Size katılmıyorum çünkü siz Mudanyalı ve ya Bursalı değilsiniz buranın hiçbir şeyini doğru düzgün bildiğinizden bile emin değilim ayrıca muz Antalya'da bile serada oluyor diyorsunuz da hiç Yakacık taraflarına bakma fırsatınız oldumu olmadıysada dikkatli bakmanızı öneririm , kusura bakmayın ama bir tutturmuşsunuz Bursa soğuk biryer hiçbir şey olmaz bana yalanlarla gelmeyin ben kendim yetiştiriyorum bazılarını da konuşuyorum , birşeyi bilmeden ortaya laf atmayın!!! Bir tutturmuşsunuz o olmaz bu olmaz bu işleri yapacak insanların da hevesini kırmayın ülkemizde birçok tropikal meyve yetiştirilebiliyor sizde hala inkar etme peşindesiniz [emoji57]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Düzenleyen siflera12 : 04-03-2019 saat 04:07
siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön