View Single Post
Eski 01-03-2019, 21:38   #587
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Sn. TCM ben hiç buz dolabına koymadım. Şu an için bir sorun görünmüyor. Hava almazsa fermantasyon durma aşamasına geliyor diye biliyorum.
Mantıklı, peki yine kavanozda ağzı kapalı zaten...Az da olsa arada bir nefes çeker mi diyorsunuz. Benimkiler de beş altı ay durdu kavanoz ve buzdolabında ama, neyse ikimiz de deneyelim bakalım nasıl olacak.

Neyse ben size 'sirke' konusunda da sorduğum bir şey danışayım. Geçen seneki sirkelerde de bu yıl kurduklarımda da aynı sorun oldu. Sirkeleri 5-10 lt. lik cam kavanozlara kurdum. Geçen yıl ekmek-bal-şeker vs. ile kurmuştum, bu yıl ise sadece meyve ve sirke analarını kullandım. Beş kavanozun ikisinde sıvı seviyesinin bittiği yerde siyahlaşmalar oldu. Gördüğüm anda temizliyorum ancak bakıyorum iki hafta sonra tekrar oluşmuş. Hatta üstte oluşan ince sirke tabakasının üzerinde neredeyse küf tabakası olacak şekilde. Onu da alıp atıyorum bir kaç haftada tekrarlıyor. İlk kavanozda sirke tadı ve kokusu olmadığı için attım. İkinciden ilk şişeyi içtim ancak ikinci şişede de değişik bir tat ve koku olduğu için içemedim. Muhtemelen üstteki temiz ortam bozuluyor bir şekilde. Sizin başınıza geliyor mu böyle veya neden olduğuna dair yorumunuz olur mu? Sirkelerin üzerinde şu an tülbent var sadece, içlerinde de meyveler sapasağlam duruyor. Bir de şunu denedim; sağlam olanın suyunu aldım üstten, analar da içinde kaldı, üzerine tekrar su doldurdum bakalım ne olacak.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön