Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kbulbul
Elinize sağlık resulgur. Takip ettiğim kadarıyla sirke yapımında bal kullanıyorsunuz. Balın antibakteriyel yapıda olması nedeniyle oksijenli bakterilerin çoğalacağı kompost çayına ilave edilmemesi gerektiğini okumuştum. Turşuda iş yapan bakteriler oksijensiz laktobasil bakteriler olduğuna göre, bu bakterilerin çoğalması veya yaşaması için bal bir sorun teşkil etmiyor demek ki, öyle anlıyorum.
|
Sn.
kbulbul merhaba , siz ilk yapmış olduğum sirkeye göz atmışsınız anlaşılan, bu son olarak yaptığım sirke kavanozlarına 2 yemek kaşığı toz şeker eklemiştim. Artık bundan sonraki yapacak olduğum sirkelerin, doğal sirke ve sirke anaları ile fermantasyon işlemini başlatmayı düşünüyorum. Şeker ya da bal içerisinde bulunan glikoz ile amacımız yararlı bakterilerin beslenip zararlı olanları baskılayarak yok etmesidir. Bal da kullanılıyor bir sorun teşkil etmez. İlginize teşekkür ederim.