Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur
12.01.2019 dan ..
02.09.2018 tarihinde başlattığımız sirke serüvenimizin sonuna geldik. Artık bu sirke olmuş diyebilmemiz için son olarak sirke ph larını dikkate alarak başlatmış olduğumuz süreci artık sonlandırıyoruz.
Aşağıdaki fotoğrafta farklı sirkelerin ph ölçümleri bulunmaktadır. Sirke Ph değeri 3 -4 rakamları arasında olması gerekiyormuş , sanırım bu işi de başarıyla tamamladık.
Eklenti 687769
Görsel olarak seyirlik olsalar da, şifa niyetine sabah akşam 1 su bardağına bir çorba kaşığı koyarak içmek gerekiyor.
Eklenti 687770
Eve haps olduğumuz şu günlerde evimizin salon manzarası bizi bizden alıyor. Şu ortamda sıcacık evde oturup kitap okumak ta büyük bir keyf
Eklenti 687771
|
Elinize sağlık resulgur. Takip ettiğim kadarıyla sirke yapımında bal kullanıyorsunuz. Balın antibakteriyel yapıda olması nedeniyle oksijenli bakterilerin çoğalacağı kompost çayına ilave edilmemesi gerektiğini okumuştum. Turşuda iş yapan bakteriler oksijensiz laktobasil bakteriler olduğuna göre, bu bakterilerin çoğalması veya yaşaması için bal bir sorun teşkil etmiyor demek ki, öyle anlıyorum.