View Single Post
Eski 26-02-2019, 09:44   #181
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Başka seçeneğiniz olmayabiliyor...
Hatay’dan internetten aldığım ve gazete kağıdına tek tek sarmış olduğum patatesler çimlenmiş. Mecburen suya koydum, takibe başladım.


Şimdi filizler köklenince mecburen saksıya dikeceğim.
Daha havalar çok soğuk.

Sn. Jezebel; Patatesleri aynı yerde sıkıştırmasanız ayrı ayrı yerlerde çimlendirirseniz daha iyi olur. Suyu hergün değiştirmeme rağmen suda bakteri çoğalıyor. Kabın kenarları yapış yapış bir madde ile kaplanıyor. Patetesi de sardığı için bozulabiliyor. Arkadaşlar kürdan kullanmışlar. Sudan dışarıda. Ben bir tanesini yatay bir tanesini ise dikey çimlendirdim.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mertan Mesajı Göster
Bu zamanda çimlendirmeniz biraz erken olmamış mı?

Patatesler çimlendikten sonra ne yapacaksınız. Mecburen işlemlere başladım. Benim bahçemin bulunduğu yer dağ ve 1300 rakıma yakın yükseklikte. Havaların ısınması geç olmakta, soğuması ise diğer yerlere göre daha çabuk olmakta. Ürün alma dönemim kısa.
Turuncu olan iki farklı yerden gelmesine rağmen henüz çimlenmedi. Hatta arkadaşımdan gelen ve çimlendirmeye aldığım bozulmaya başladı. Çimlenmesi bana göre mümkün değil artık. Daha önceden denemelerimde aynı şekilde olmuş patates filizlenmeden çürümüştü. Dışı pembe içi beyaz olanı şu anda saksı içerisine diktim. Üç tane köklendirdiğim sürgünü de. Diğerlerini de çimlendirebilirsem iyi olacak.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön