View Single Post
Eski 25-09-2007, 11:32   #97
bonsaisan
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
SAyın bonsai severler.

Lütfen okuyun.....
Öncelikle "Şu ağaç olur mu ya da bununla katıla bilir miyim?" gibi sorularınızın kısaca cevaplamak isterim.

Bonsai her türlü odunsu gövdeye sahip ağaç ya da ağaçıktan yapıla bilir. Genelde ufak yapraklı örneklerin seçilmesi minyatürleştirmede büyük bir avantaj sağlar. Lakin bir diğer önemli konu seçilen ağaçın gelişmedeki hızıdır. Kimi ağaç bir yılda inanılmaz hızlı bir dal ve sürgün yapısı geliştirirken kimi ağaç daha yavaş bir gelişim gösterir.

Bonsai yapmayı düşündüğünüz ağaçları seçerken bu ufak ayrıntıyı göz ardı etmeyin. Çünkü yavaş gelişen bir ağaçın bonsai için vereceğimiz şekil ve budamalardan sonra kendini toplayıp gösterişli bir hale gelmesi uzunnnnnn bir zaman alır.

Ama eğer gelişimi çok daha hızlı olan bir ağaç seçer iseniz bu ağaç bu işlemleri çok hızlı bir gelişme gösterme özeliğinden dolayı kısa sürede kapatır ve gösterişli bir hale gelir.

Bildiğiniz üzere bonsai büyük bir sabır ister. Benim de bildiğim ise bonsai yeni başlayan herkes sabırsızlıkla bir bonsai yapmak ister. Bu yüzden bunu dengelemek için yapacağınız tek şey gelişimi daha hızlı olan türleri ilk başta seçin ki kısa sürede bir bonsai sahip olun ondan sonra zaten yavaş yavaş gelişecektir.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön