View Single Post
Eski 30-01-2019, 11:23   #808
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Abaragambi Mesajı Göster
çok deneyimli olduğum söylenemez ama ben de kendi çapımda bonsai ile uğraşıyorum. akçaağaç zaten bonsai için biçilmiş kaftan. ben de akçaağaç arıyorum 2 aydır falan inşallah nazarım deymez ağacınız için önerim şu ilk fotoğraftaki 3 daldan en üstteki dalın ordan ana gövdeyi budardım. 1 sene ellemezdim iyice dallanması için. bu işlemi nisanda yapardım biraz daha büyük bi saksıya alırdım. ama üstadlar daha iyi bilirler bir yanlışım varsa lütfen düzeltsinler..
iyi çalışmalar
Ağacınızın boyu elbette çok uzun fakat bonsai eğitimi için bize gereken kısmına (topraktan çıkan ilk 10-20 cm.lik kısım) baktığımızda oldukça genç ve ince olduğunu görüyoruz. Bu istediğimiz bir durum değil. Bu ağacı geriden çok sert budayacağınız kesin ama benim görüşüm öncelikle en az bir sene daha serbest büyümeye bırakmak olur.

Budanan ağacın gövde kalınlaştırması yavaşlar, ağaç ne kadar serbest büyürse o kadar hızlı kalınlaşır. Yapacağınız bir sert budamayla bu gövdenin kalınlaşma hızına ciddi bir darbe vurmuş olacaksınız. Sonrasında yıllar içinde çok yavaş bir hızda kalınlaşacak.

Eğer yine de kesmek isterseniz alttaki üç dalın hemen üzerinden kesilebilir.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön