View Single Post
Eski 09-01-2019, 21:51   #171
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Kalan tüm fasulyeleri ekeceğim.
Renk renk ayırdım, hangisi daha verimli belli oldu.
En fazla beyaz, en az da koyu kahve / siyah olanlar.

Eklenti 685974


Deneyip göreceğim.
Bu arada pişince renkler karışır diye düşünmüştüm, karışmadı, tabakta da ayrı renklerde kaldı.
Sn. Jezebel;

istcallst arkadaşımızın yetiştirdiği fasulyeyi bir zamanlar ben süs fasülyesi olarak yetiştirmiştim. Aşırı çiçek olmasına rağmen çok az fasulye vermişti. Oluşan kapsüllerin içinde de fasulye sayısı azdı. Oldukça fazla yükselmişti. Yendiği ile ilgili bilgim yoktu.

Sizdeki fasulyelerden o kadar ayırmış iseniz hepsini dikmeseniz iyi olur. Ben ilk tohum alıp ektiğim zamanlar aldığım tohumların hepsini dikmiştim. Hiç öngöremediğim şeyler oldu. Tohumların hepsini diktiğim için tamamına yakını öldü veya ürün alamadım. Tohumların bir kısmını saklamadığıma pişman oldum. Özellikle fasulyede toprak fazla nemli kaldığı zaman bozuluyor. Dikimden itibaren çıkıncaya kadar yağmurlu bir ortamda yapacağınız bir şey kalmıyor. Komşum bu durumu önlemek için biraz çapa ile çukur açıp içine yanmış gübre koyuyor. Fasulyeyi bunun içine dikiyor. Fazla nem almıyor. Toprağın üstü sertleşerek fasulyenin çıkmasını önlemiyor.

Elinizdeki fasulyelerin özellikle yüksek rakımlı yerde yetiştiğini söylediğiniz zaman benim yerim de 1250-1300 rakım arasında olduğu için sizin yetiştirmenizi ve dağıtıma koymanızı bekliyorum.

Umarım başarılı olursunuz. Bu tohumlar yaygınlaşır.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön