View Single Post
Eski 02-01-2019, 22:14   #219
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Gerek buradan, gerek instagramdan, gerekse günlük hayattan birçok soru sorulunca açıklama gereği hissettim.

Blue Beauty Domatesi'nin tohumlarını ya da meyvesini paylaştığım hiç kimseden şimdiye kadar lezzet anlamında bir şikayet almadım. Fakat alışılmışın dışında renginin koyu renge çalması insanlarda bir şüphe uyandırıyor. Ardından ise sorulan soru tabii ki hibrit ya da oynanmış tohum olup olmadığı ihtimali oluyor. Hatta bu işlerden hiç anlamayanlar ise hormonlu mu bunlar diye bile soruyorlar. Gerçi hoş, sadece bu domates çeşidinde değil, birçok renkli ya da çizgili domateste aynı sorular soruluyor.

Daha evvelinde denk gelen bazı yazılarda Oregon Üniversite'nin 1960 lardan itibaren koyu renkli yabani çeşitler ile kültür çeşitleri arasında çaprazlama çalışmaları yaptığını okumuştum.

Bu çeşit ise Beauty King isimli sarı kırmızı çizgili bir domates ile yabani mavi bir domatesin Brad Gates tarafından çaprazlanması ile geliştirilmiştir. Şu anda ise stabildir ve sürdürülebilirdir. Bu tohumları gönül rahatlığı ile ekebilirsiniz ve gene aynı meyveleri elde edebilirsiniz.

''Tohum size nereden geldi: ... ? '' sorusuna ''Ticari tohum'' olarak yazmamın sebebi ise Sürdürülebilir Tohumlar satan bir tohum firmasından satın aldığım için o şekilde yazdım. Ben tohumları oradan edindim, senelerdir yetiştiriyorum ve fazla olan tohumları da paylaşıyorum

Blue beauty çeşidi gece sıcaklıklarının düştüğü sonbahar döneminde kabuk rengi daha koyu, neredeyse tam siyah oluyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön