View Single Post
Eski 01-01-2019, 13:10   #15
su teresi
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-11-2018
Şehir: BURSA
Mesajlar: 111
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Yalnız düzeltilmesi gerekenleri yazacağım. Tartışma yapmayacağım. Siz bilirsiniz.
Deprem ve afetler : Japonlar 100 milyon nüfus ile Türkiye den küçük alanda yaşıyorlar. Dağlık bir bölge. Demek ki çok katlı yapılarda yaşıyorlar. ABD de deprem bölgesi çok az.Tek katlı yapı seçim, alışkanlık lüks anlayışı vb.
Bunlara bakarak karşılaştırmayın derim. Yığma yapıya gelirsek; betonarme yapılardan daha güvenli yapılardır. Depremde de. Zemininize bakın yeter. Kum değilse çözümü vardır.
Prefabrik yapıların bakım gereksinimi, klasik yapıların gereksiniminden hem fazladır hem de görece olarak ömürleri çok kısadır. (Şantiyecilik deneyimleri.)
Uzatmayayım. Karar vermeden önce araştırın. Satıcıların aktardıklarına kuşkuyla yaklaşarak sorgulayın. Olabildiğince yansız kuruluşların verdiği bilgilere önem verin. Sonrası size kalmış.
Kolaylıklar dilerim.
Japonlar çok katlı yapılarda canını hiçe sayarak yaşamıyor di mi? yüksek binalarda özellikle çelik yoğun kullanılıyor. amerikada alan geniş tek katlı yapı seçim alışkanlık karıştırmayalım diyorsunuzda burada mevzu o. Alan zaten geniş (doğaya kaçmak arazi alıp ev yapmak)yapının maliyeti ve konforu dayanıklılık ve yapım süreci adına. fikir alışverişi yapıyoruz. Amerikalılar kaliteden anlıyor diyeceğiniz yerde seçim alışkanlık lüks diyerek konuyu geçiştiriyorsunuz. elbette beverlihilste ünlülerin malikanelerinden bahsetmiyorsanız orada da gayet mütevazi Prefabrik çelik evler olduğundan oldukça yaygın olduğunu hatta prefabrik çelik ev reklamı amerikan evleri diye lanse edilmişti ilk piyasa tanıtımlarında. Şantiye deneyimlerinizde en ucuza mal edilen geçici kaldığınız konteynırları, linkte verdiğim evlerle kıyaslamıyorsunuzdur umarım. amerikada avrupada bir çok ülkede ve türkiyede de şimdilik az olsa dahi devlet eliyle betondan rant sağlayanlarının kurbanı insanımız bilinçlendikçe o tokileri ellerinde patlayacak gerçi patlamış durumda ve insanlar hem ucuza hemde depreme dayanıklı istediği gibi evlerde oturabilecek bilinçlendikçe. Yığma binanın depremde güvenilirliğini bana izah edin lütfen bunu gerçekten bilmek istiyorum. bu zamanda hala yığma binayı tasvip etmek ve bu yapıda değişiklik yapılabilir öyle mi duvarı kırarak? hiç bir can, yapı ucuza mal olacak diye bilerek bu riske atılamaz. öceki yıllarda ErzincanVan Yalova Gölcük Düzcede yerle bir olan türkiye gerçeği varken. deprem bölgesi ülkede ölüm oranlarını hiçe sayıp yıkılmayan bi kaç yığma binayı baz alarak doğru yapılırsa kat sayısı tek olursa zemin düz olursa vs diyerek tavsiye ediyor olmanıza şaşırıyorum. kendi insanına kaliteli malzeme kalifiye elemanla kaliteli işçilik sunan bir firma bulmanın mucize olduğu ülkemde hemde. paranızla maskara olmak zor değil. çatı tamiri yapıldı diye çatıya hiç dokunmayan ve ev sahibimden 15 bin tl alan ustanın, işi tam yaparsam geçim kaynağım kesilir cümlesini bu kulaklar duydu.
bi yorumda "çimento katkı maddesi olan betanaftalin sülfonat ı şeker küspesiyle karıştırıp çok önemli çimento firmalarına gönderen firmalar bilirim" diye yazı okumuştum. bu yüzden ustalık gerektiğinde daha çok bulgaristan yunanistan göçmeni türkler çalıştırıyor çoğu insan. en azından bursada çok insan tanıyorum. Öyle bir piyasa ki en ufak iş yapan işçi dahi sizi kazıklama derdinde. her malzemenin kalem kalem fiyatını daha sağlıklı alternatifi ne olabilir kendiniz teyit etmeniz araştırmanız gerekiyor. siparişle iş asla sağlıklı olmuyor.

http://www.spim.metu.edu.tr/turkish/...run%20Arun.pdf
http://www.spim.metu.edu.tr/turkish/...0Dilsiz-at.pdf

Elbette tercih bireyin kendisine ait.

su teresi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön