View Single Post
Eski 27-12-2018, 22:01   #9
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi su teresi Mesajı Göster
Merhaba, bilgi için teşekkür ederim Asoo. Prefabrik evin kısa zamanda yapılabilmesi ve kullanım kolaylığı, -taş ev hariç tutarak ki, o dahi bu zamanda usta ve istediğimiz yerde kurma pratikliği maddiyata dayalı- açısından anlatımlarınız ve görece kendim incelediğimde daha cazip geliyor. 4 kişi için konuk yatakodası dahil edilse 125 m2 fazla fazla yeterli. Çevremde 2-3 katlı villası olan ve yaşı ilerleyen aileler evin bakımından ve kullanım zorluğundan elektrik yakıt vs.maliyetinden şikayetçi kimi satıp ufak daireye geçmeyi düşünüyor.kimi evin girişini yaşam alanı olarak dizayn ediyor. Haklılar 70 inden sonra tansiyon şeker ve yaşlılığın verdiği yavaşlıkla, merdiven çıkmak oda eşiğinde ayak kaldırmak dahi zorlaşmakta gömme banyo küvet duş teknesi de tehlike arz ediyor.ki bazen genç insanlar içinde bu riskler var. Düz ve engelsiz zeminde tek katlı ve kendilerine göre bahçeli ev olsa hiçbir külfeti olmaz. Kendine bakamayacak noktaya geldiğinde kimsesi yoksa devlet hazinesine kalacak eve gösterişli şatafatlı büyük olsun diye kazandığını eve yatırmak bana ters geliyor. Çocukları olanlar var senede bir iki kez ya geliyorlar ya gelmiyorlar ölsede satsam evi hesabındalar.Gençler, işi yaşamı farklı şehirde hayalleri farklı. Çoğumuz çocuklara kalsın mantığıyle düzen olşturuyoruz onlara ölmeden miras olarak nakit para daha evla.Sonrasında sen ben kavgası bitmiyor. Kullanışlı olmasından ziyade ilerde külfete dönüşen evlerden bahsediyorum. Gerçi biraz farklı bir açıdan değerlendirdim.)) Emeklilik döneminde ticaretten çok keyfli yaşam alanı yaratma adına en doğrusunu yapmışsınız. hemde nerdeyse kendi ellerinizle. Allah nazarlardan korusun. Umarım ailenizle sağlık ve huzurla tüm hayallerinizi ağız tadıyla gerçekleştirisiniz.
not: İsim olmayınca niklere sayın kelimesi eklemek bana tuhaf geliyor. lütfen bağışlayın. emekleriniz özverileriniz en çokta hayallerinizden vazgeçmediğiniz için sizi saygıyle selamlıyorum.
Türkiye de üzerinde durulmayan bir yapı şekli daha var. Yığma. Türk Standartları gazbeton yığma yapıya izin veriyor. İki kata kadar olabilir. Daha yüksek yalıtım değerlerine ulaşabilirsiniz. Kilitli gazbeton elemanlar var.
Prefabrik yapıların ömrü sınırlıdır.(En büyük sorun) Ses yalıtımı sorun oluşturabilir. Sıkı bir yağmurda içinde olmak istemeyebilirsiniz. Hafif elemanlar ile yapılması nedeni ile bas sesleri yalıtma oranı düşüktür. Tiz sesleri daha iyi yalıtır. Değişiklik yapamazsınız. Standart plan ne ise uygulamak zorundasınızdır.
Bina uzun ömürlü bir yapı olarak düşünülmeli. Konfor beklentisi önemli. Gelecekteki değişim istekleri önemli. Prefabrik hızlıdır ama sakıncaları da epeyce çoktur. Bu nedenle yaygınlaşamıyor.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön