View Single Post
Eski 20-12-2018, 06:44   #32
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Question

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Sadece hayvan gübreleriyle fosfor ve potasyumu arttırmak istiyorsanız fosfor için tavuk gübresi daha yüksek değere sahip ama aynı zamanda azot değerleride yüksek.Zaten ticari yapıyorsanız hayvan gübrelerinin sorunu azot içeriklerininde yüksek olmasıdır.
Meyve ağacı için sığır gübresi daha uygun olur,potas ve azota göre fosfor kullanımı daha düşük olması sebebiyle sığır gübresi kullanımını daha mantıklı yapıyor meyvecilikte.Tek başına yeterli olur aslında ama daha yüksek verim hedefliyorsanız yeterli görmeyebilirsiniz.
Ticaret yapmıyorum. 25 m2 alanda kendimize yetecek bitki yetiştirmeye uğraşıyorum. Birkaç meyve ağacım da var.
"Fosfor ve potasyum eksiğini gidermek için doğal gübreler kullandığımız zaman azot fazla yüklenmiş oluyor." şeklinde düşünüyorum. Bu arada aşırı azotla toprağı zehirlemiş olmuyor muyuz? Çevremdeki uğraşanlar "üç dört yılda bir toprak değiştireceksin" diyorlar.
Bu durumda yalnızca doğal gübre kullanırsam, toprağı verimsiz hale getirmiş olurum demek oluyor. (Fikrim) Kimyasal gübre kullanmadan olmaz demek oluyor.
Kimyasal gübre kullanmak istemiyorsam ne yapmalıyım? Soruya yanıt arıyorum. "Allah'ın Şehirlisi" olunca birikim yetersiz

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön