View Single Post
Eski 18-12-2018, 20:49   #20
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ devrann, saksı kesitini görünce aklıma gelen fikri paylaşmak istedim. Saksı dibine koyduğunuz taşlar (taş olduğunu düşünüyorum) yerine inşaat malzemesi satan yerlerden (geçen sene yarım çuvalını 2-3 tl. ye almıştım) cüruf koysanız hem gözenekli yapısı hem de hafifliği ile daha iyi olmaz mı? Bir de bitkilerin fosfor ihtiyacı için bitkiyi ilk diktiğimizde temas etmeyecek ve ileride kökleri büyüdüğünde ulaşacak şekilde alt tarafa küçük ve ucuz balıklardan (hamsi-sardalya gibi) koysak olmaz mı?
Sn TCM
Evet bu mükemmel olurdu,ama ben bu tarz bir maddenin olduğundan haberdar değildim veya düşünmedim daha çok taşa odaklanmıştım sırf bu taşlar ağırlık yaptığı için daha fazla koyamadım.Artık tekrar saksıyı dökme şansım yok burayı okuyan ve bu tarzda birşey yapmayı düşünen arkadaşlar cüruf denen materyalden kullansalar hafiflik yönünden daha avantajlı olur.
İkinci öneriniz ise belki fosfor yönünden saksıyı destekleyebilir ama balık unuyla enzim deneyimime dayanarak bu inanılmaz kokuya dayanmak zor olabilir hele ki altta gözenekli taş veya cüruftan akacak sularını ,hanımın leğenine kadar bu işler için kullandığımı birde daha önce kompost kokusu için hanımla uzun ikna süreci sonucunda vardığım sonuç bence balık şu noktada pek sağlıklı bir fikir olmayabilir

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön