View Single Post
Eski 18-12-2018, 14:24   #165
EAkpınar
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Eklenti 676260

.............Sayın Zekoş'tan gelen bezelyenin içini ayıklaması biraz zahmetli gibi fakat çiğ çiğ yemesi bile çok hoş. Denemek nasip olmadı fakat biraz erken davranılsa yaprak bezelye olarak da tüketilebilir gibi duruyor. Bir iki pişirimlik olsa da mutfakta azalacak olan yemek çeşitliliğine fayda sağlayacaktır. Deneyeceğim. Bir de diğer bezelyelerin beyaz çiçekleri ne göre albenili, renkli çiçekleri göz zevkimi okşuyor. (Kırlardaki yüzlerce çeşit çiçek, güzele olan açlığımı doyurmadı, bezelye çiçeğine bile ihtiyaç duyuyorum.) .................................................. .
Diğerlerini de tohumluk üretmek için azar azar ekerim. Bir sene sonra ya sadece Sn. Zekoş'un bezelyesiyle devam ederim, ya de Sn. Zekoş ve Zengarden'dan gelenle.[/QUOTE]


Sayın Asoo yaprak bezelyeden vazgeçmeyin derim. Yaprak halini taze olarak tüketirsiniz. Haşlayarak dondurucuda da saklayabilirsiniz. Tohuma durduğunda da taneleyip dondurabilirsiniz. Buradan da size severek yapıp yediğimiz tarifleri denemenizi öneririm.

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön