View Single Post
Eski 17-12-2018, 23:24   #6
TUĞRULÜNAL
Ağaçsever
 
TUĞRULÜNAL's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2018
Şehir: İSTANBUL/KASTAMONU
Mesajlar: 79
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi latif.07 Mesajı Göster
Fidancıyla sözleşme yapabilmeniz için fidanları dikim işini de fidancının yapması gerekir yoksa fidancılar haklı olarak sözleşme yapmazlar, sonuçta o fidanı hangi bahçeye diktiğini nereden bilsin fidancı ya da hangi bahçedeki fidanın kendi sattığı fidan olduğunuda bilemez. Dediğim gibi sözleşme yapabilmek için fidan dikim işleminide fidancının yapması gerekir.

Dediğiniz gibi tarım il müdürlüğünede güven kalmadıysa bence en kesin yöntem bahçe kurmak istediğiniz alanda agaçları tohumdan yetiştirip 2-3 yaşına geldiklerinde üzerlerini sizin istediğiniz cins ile aşılattırmak olacaktır, hem kökleri daha iyi geliştiği için kendilerini daha çabuk toparlarlar.
merhaba:
Gerekirse dikim ve budama gibi işlemleri fidancı yapsın,tutmayan ve hastalık bulunan fidanlarıda değiştirirse, 4-5 sene sonra güzel bir bahçe kalır sahibine.
Tarım il -ilçe müdürlükleri güvensiz demiyorum aslında,benim anlatmak istediğim üretim yapmıyorlar.Ya fidancıdan alıp dağıtım yapıyorlar veya fidancı tavsiye ediliyor.
Sonuçta fidanın üzerinde cinsi yazmıyor,sertifikada bir kağıt parçası sonuçta.
Araştırma ensütüleri var,onlara bişey demiyorum onlarda güven yüksek.

Eğer yakınınızda- yörenizde ,verimli ve hastalık bulunmayan ceviz bahçesi var ise ,tohumdan ekip ,bu ağaçlardan aşı ile bahçe oluşturabilirseniz ,bence de eniyisi budur.
Bazı tecrübeli arkadaşlar tohumdan ekip ,aşı yapılırsa yıl kaybı olacağını söylemekte olsalarda, tohumdan yetişen fidanın ne kadar hızlı büyüdüğü ve dayanıklı olduğunu görünce ,onlara katılamıyorum.7-8 yıl içinde aşılı olarak dikilmiş fidanları rahat yakalayacağını düşünüyorum.


Düzenleyen TUĞRULÜNAL : 21-12-2018 saat 11:09 Neden: ..
TUĞRULÜNAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön