View Single Post
Eski 05-12-2018, 21:47   #1
Alp.er
Ağaçsever
 
Alp.er's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2018
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 73
İmar Affından Faydalanmalıyım

Arkadaşlar kusura bakmayın ,hoş görünüze sığınarak 24 saat içerisindeki 3. konumu açıyorum ama her şey çok hızlı gelişti ..

Bu gün bağ niteliğinde bir arsa için el sıkıştım ve arsa sahibinin telkini ile bu arsaya 31 Aralık 2018 den önce 30 m2 bir yapı inşaat edersem imar affından yararlana bileceğimi bu sayede yapı ruhsat belgesi alabileceğimi öğrendim.. Evet İmar affını sağır Sultan dahi duydu ( ben de duydum ) ama imar affı nedir , detayları nelerdir hiç araştırma ihtiyacı duymadım..Akşam eve gelince araştırmaya başladım ve sizlere sorma ihtiyacı duydum..

Öğrenmek istediklerimi sıralayacak olursam ;

1-Bağ niteliğindeki arsaya en az kaç m2 ve hangi özelliklerde bir yapı yaptırmalıyım ki ( ben 30 m2 olarak biliyorum) imar affından faydalanabileyim. (Arsaya evi yaz mevsiminde yaptırmayı düşünüyorum ve Bu 30 m2 lik yapıyı garaj veya ardiye olarak kullanırım diye düşündüm)

2-İmar affından faydalanıp yapı izin ruhsatı alarak elektrik ve su aboneliği almak ile imar affından faydalanmayıp bir kaç ay sonra elektrik ve su aboneliğine başvursam aradaki fiyat farkı ne kadar olur.

3-İmar affının bana sağlayacağı başka faydaları var mı.

Bağ niteliğinde ki arsamın hangi şehirde olduğunun elektrik ve su aboneliği ücreti açısından bir önemi var mı bilmiyorum ama belirtiyim , 2600 m2 Kayseri/İncesu ilçesi ( Merkez ilçe değil)

Teşekkürler.


Düzenleyen Alp.er : 14-12-2018 saat 02:02
Alp.er Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön