Bu gün yağış var, yağmur yağmamış olsaydı niyetim bahçede oyalanmaktı ama yağış olunca mutfakta oyalanmayı yeğledim. Halbuki evde de çok iş var ama canım hiç ev işi yapmak istemiyor.
Komşu köyde cenaze varmış Oğuz köyden de bir kaç kişiyi alarak gitti, ben de ev işlerini bir tarafa itip mutfağa geçtim. Neredeyse üç günlük yemek hazır, dolaba yerleştirdim.
Çok güzel kestane almıştım, Bozdağ kestanesi. Hem iri hem de kıvrımı az.
Bir kilosunu haşladım, diğer yarısını da daha sonra soba üzerinde kebap yaparız diye ayırdım.
Siz kestane haşkarken biraz şeker, biraz tuz ve 5-6 damla limon sıkar mısınız? Tavsiye ederim. Limon kestanenin iç kabuklarının çok kolay çıkartılmasına yardımcı olur.