View Single Post
Eski 27-11-2018, 09:36   #2334
musk
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Daha öncede de yazdığım gibi, bu bitki iç ortam bitkisi değil. Bütün zorluklar içerde yetiştirmekten kaynaklanıyor. 4 yıl önce Bauhousedan aldığım küçük bir saksı gardenia bu gün 20 kusur adet saksıya dönüşmüş ve her biri de 1 metre boya ulaşmıştır. Yaz kış dışarda bırakıyorum (istanbul iklimi için). Sadece aşırı kar yağışında korumaya alıyorum ağırlıktan dallar kırılmasın diye.
Bu arada yeni alacağınız o çok sık ve pırıl pırıl yapraklı ve bir sürü çiçek tomurcuğu olan bitkileriniz evde bocalayacak ve çiçeklerini büyük ihtimalle dökecektir. Bundan sora iki yaprak arası uzayıp gelişmeye başladığında yerine alışmış sayabilirsiniz

Dikkat edimesi gerekenler;

1.- Geçirgen su tutmayan ( balçık haline gelmeyen) bir toprak karışımı. ( ben perlit ve vermikulit ile kalın torf karışımı kullanıyorum)
2. İlk bahardan itibaren sonbahara kadar hiç olmazsa ayda bir önce limon tuzu ile sulama (litreye nohut kadar) bir hafta sonra demir sülfat uygulaması. Yine litreye bir çay kaşığı hesabıyla.
3.- Çiçeklenmeden sonra şekil budaması
4.- Her sene saksı değişimi, gübreleme veya büyük bitkilerde kök budaması.

Ekte kendi helinde olan bitkilerden biri, 20 lt lik su bidonundan boyunu hesaplayın. Bundan büyükleri de var. Ve bunlar sürekli budanıyor.

Eklenen Resimler
 
musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön