View Single Post
Eski 08-11-2018, 20:47   #279
Tora
Yeni Üye
 
Tora's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 15
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, aslında zeytinle tanışmam da yeni sayılır bir seneyi biraz geçti. 3 dönüm bahçe içerisinde 50 tane Edremit cinsi zeytin ağacım var. Ağaçlara birkaç senedir hiç bakım yapılmamıştı, bu sene kışın ilk defa gübre verdim ve bahara girerken budama yaptırdım. 1 senede öğrendiğim en önemli şey şu oldu, her işi kimseye muhtaç kalmadan kendin bilmek ve yapmak zorundasın. Bu yüzden hızlı bir şekilde okuyorum, araştırıyorum, öğrenmeye çalışıyorum. Bu forumun ve Meyvelitepe gibi blogların çok faydası dokunuyor, bilgisini paylaşan herkese teşekkür ederim.
En doğru bilgi tecrübe edilmiş bilgidir. Bu nedenle yeri geldiğinde sorarak, tecrübelerinizden faydalanmayı arzu ederim.
Geçen sene hasattan sonra herhangi bir bordo bulamacı uygulaması yapmadık, kimse bunun gerekli olduğunu söylemedi ve sonucunda bahçede birçok ağaçta dal kanseri yaygınlaştı. Şimdi bu illetten ağaçları nasıl kurtaracağım, sıcak aylarda dalların kesilmesi öneriliyor ama sadece uçlarda değil ana dallarda da siğiller mevcut. Radikal olarak onlarca ağacın bütün dallarını kesme şansım yok, ana dalları bırakıp küçük dalları kesmenin ne faydası olur. Bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Tora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön