View Single Post
Eski 05-11-2018, 18:45   #183
its_just_a_ride
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Mesajlarımın neresinde vegan karşıtı veya hayvansal beslenme destekli cümle vardır? Birde konu sadece veganlık ise sadece veganlık ile ilgili konuşalım. Siz cümle içinde et, süt derseniz vegan olmayanlarında yazma hakkı doğar.
Ne alakası var? Konuyla ilgili açıklık getirirken yasak kelimeler mi koyacak kişiler kendilerine? Et ve süt tüketiminin kişisel ve çevresel zararlarını belirtirken elbette bunları değerlendirecek. Aynı mantıkla ne belgesel çekilsin öyleyse ne de kitap yazılsın. Böyle bir şey yok. Ayrıca vegan yaşamı tercih eden insanlar dünya'yı, yaşamı sevdikleri ve bu dünya'ya hükmeden değil olsa olsa bir parçası olduklarını düşündükleri için böyle bir yaşamı tercih ediyorlar. Bu itici yaklaşıma ne sebep oluyor bu da ayrı ilginç bir durum. Suçluluk mudur yoksa savunma içgüdüsü müdür bilemedim.

Alıntı:
Şimdi bitkiler düşünüp, sesleri duyup, algılayıp, hissedip, akıllı olup davranmıyorlar mı?
Kurduğunuz cümle gayet de spekülatif. İnsanlık olarak canlı yaşamıyla ilgili hali hazırda bilgilerimiz hala sınırlı. Kimse bitkiler için algıdan yoksun tanımlaması yapmadı. Yukarıda kastedilen, 1 tonluk bir boğanın gırtlağını bağırtarak kesmekle bir marulu bıçakla doğramanın arasında bariz farkların olması. İkisi de acıyı eşit hisseder diyorsanız bildiğiniz yoldan gidin zaten.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön