View Single Post
Eski 03-11-2018, 11:53   #421
kallium
Ağaç Dostu
 
kallium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 190
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan1915 Mesajı Göster
Arkadaşlar balkonda böyle bir yukka mız var benim küçüklüğümde dikilmişti ama son 7-8 yıldır hiç bir bakım yapılmadan hayatta kaldı kuruyan yapraklarını görüyorsunuz alt kısımları boş artık buna bir dur zamanı geldi yukka yı köye götürüp tam bir güneş alan yere koyucam aynı zamanda bulunduğu yeri süsler filan diyede düşünüyorum kendini toparlayıp sağlıklı büyümesine devam etmesi için ne gibi bakımlar yapmalıyım ?
- Gövdesinden belirli bir yerden kesip toprağının bi kısmını boşaltıp yeni toprak doldursam tekrar filizlenmesini beklesem nasıl olur ya da kuruyan yaprakları nasıl temizlemeliyim tavana değmesinden dolayı yamulan kısımı görüyorsunuz bunlar düzelir mi ? Yardımcı olur musunuz.
Bu bitkiyi balkondan alıp açık havaya geçirirseniz bunu hissedip farklılaşacaktır. Muhtemelen yapraklarının büyük kısmını dökecek ama bir şekilde yaşamanın yolunu bulacaktır. Eğer toprağa geçirecekseniz, iklimi çok sert bir yer değilse mutlu olacaktır. Bu gövdeyi artık düzeltemezsiniz, uğraşmaya da değmez. Toprağa geçince yukkanız göreceksiniz dipten yandan piçler verecek ve neşelenecektir. Kolay gelsin

kallium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön