View Single Post
Eski 17-10-2018, 15:41   #4
Yerel bahçem
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-10-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 48
Şeker kamışı ı(saccharum officinarum )

Bitki ömrü: Tek yıllık, ılıman iklimde çok yıllık
Tohum Türü:Şeker kamışı
Tohum kaç yıldır sizdedir :1 yıldır
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:İstanbul
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bahçede benzer bitki yoktu.
Tohumu ilk paylaşan:Lonicera
Kullanılan gübreler : Kullanılmadı
Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı:Ekim 2018
Bitki tipi ve gelişim durumu:Uzun boylu bir bitki. 3 metreye ulaştı. Tepesinden tohum verdi. Gövde yanlarında yeni sürgünler, kök bölgesine yakın yerlerde de yeni kökler oluştu.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Şeker pancarını sevdiğim için şeker kamışının da tadını merak etmiştim. Aslında makinelerde gövdesi preslenerek öz suyu çıkarılıp tüketiliyormuş. Ben dış kabuklarını soyarak ortadaki kristalimsi kısmı yedim. Ağızda hoş bir şeker tadı bırakıyor. Bir de şekere ulaşılamayan dönemlerde gövde ezilip kaynatılıyor ve şekerli suyu kullanılıyormuş. Onu da denedim ama bitkinin tadı suya çok geçmedi.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisanda viyollere, fide olunca da gerçek yerine aktardım.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.)yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Çok uzadığı için duvar veya çit dibine, güneş gören bir alana ekilmeli. Suyla arası iyi.
İklim gereksinimleri :Ilıman iklim bitkisi ama İstanbul ikliminde güzel gelişti. Kışı atlatma ihtimalinin zayıf olduğunu düşünüyorum.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumlar siyah renge döndükten sonra.

Eklenen Resimler
    
Yerel bahçem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön