Uzun kabak
Eklenti 524086
Eklenti 524087
Eklenti 524088
Eklenti 524089
Eklenti 524090
• Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Su kabağıgiller
• Tohum çeşit adı: Uzun Kabak
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyonkarahisar , rakım 1280 mt
• Tohumun kökeni: Afyonkarahisar
• Tohumun geldiği yer: Afyonkarahisar
• Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi
• Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı
• Hasat yıl ve ayı: 2018 Tohumluk olarak bırakılan kabak hala koparılmadı.
• Yetistirme zorlugu derecesi: Önemli olan bitkinin tohumdan çıkması. Tohumda bir tür çimlenme engeli kabuk kalınlığından dolayı var. Arkadaşımın anlattığına göre eskiden gübre içine konulup vücut sıcaklığında bekletiliyormuş. Muhtemelen gübre içindeki asidin ve sıcaklığın etkisi ile kabuğu yumuşatıyorlarmış. O gübre içine koyup kuluçka makinasında bir gün veya biraz daha durdurup tohum çimlenmeye başlayınca ekmişti. Çıktıktan sonra su ve gübre ile iyi bir askı sistemi verilmesi halinde çok hızlı ve verimli bir şekilde büyüyor. Yere değmediği zaman daha uzun ve düz kabaklar veriyor.
Tohum aldığım arkadaşımın ektiği tohumlardan 1 tanesi çıkmış diğerleri çıkmamıştı.
Komşuma verdiğim iki fide asma çardağına sarıldığı için aşağıya sallanan uzun kabaklar düz oldu. Benim kabaklar ise çoğunluğu kıvrıldı.
• Bitki tipi ve gelişim durumu Yazın taze olarak, kış aylarında kullanmak için ise kurutmalık olarak kullanılan bir çeşittir. Konserve ve derin dondurucuya da atılabiliyor.
İnce taze olanlarından dolmalık, büyük olanlarından kurutmalık yapılıyor. Türlü içine katılabiliyor. Yemekleri yapılabiliyor. Kışlık için özellikle fazla miktarda alınıp kullanılıyor. Yöresel adı uzun kabak.
.
Yemek tariflerinin de linklerini yeniden vereyim.
https://afyonyemekleri.net/uzun-kabak-yemegi/
Uzun Kabak Yemei (Afyon) - lezzetler.com Yemek Tarifleri
Paylaşım tohum miktarı ile sınırlıdır.