View Single Post
Eski 11-10-2018, 18:32   #8
urbanek
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-09-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Hemen hemen her yörede kendi adına çalışan yapı ustaları vardır. Bunlar bir inşaatın her aşamasını becerebildikleri gibi, plan projeye bakıp fenni usule uygun uygulamayı da yapabilirler. Şansınız varsa inşaata yakın yörede böyle birini bulursanız, dürüst helal süt emmiş biriside olursa ona teslim olun o size evinizi yapar.

Böylesine birine denk gelirseniz yapacağınız şeyler : acele etmeyeceksiniz, yevmiyelimi götürümü yapmak istediğini ona bırakacaksınız hatta muhtelif aşamalarda bu konuda karar değişikliğine hayır demeyeceksiniz ( temeli götürü yapar ama duvar örmede yevmiye derse tamam usta deyebileceksiniz), onun arada oluşacak fark taleplerini karşılayacaksınız, zaman zaman ekstra işler alacak dışarıdan onlara ses etmeyeceksiniz, SGK bildirimini eksiksiz yerine getireceksiniz ( hele emeklilik bekleyen gün eksiği olan biriyse tek gününü bile eksik bildirmeyeceksiniz...), inşaattaki çay kahve su vb. kişisel harcamalara tam destek olacaksınız, aynı köyden ise yemek masrafınız olmaz ama değilse onu da karşılamaya çalışacaksınız, arada bulacağı yardımcıların yevmiyelerini gene ses etmeden ödeyeceksiniz, bir kaç haftada bir ıvır zıvır harcamalar için size liste verecek listeye gerek yok usta, rakam söyle yeter deyebileceksiniz. Özet olarak ona sınırsız güveneceksiniz o da size gül gibi bir evi inşa edecek. Ancak fırsat bulduğunuz her aşamada inşaatta bulunacak gerekirse ustaya yardım ederek çimento bile karacaksınız....

Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.
Sayın hosseda öyle güzel anlatmışsınız ki. Hepsi çok kolay ama çok önemli şeyler. Tavsiyelerinizin hepsini uygulamak gerekiyor.

Zahmet edip cevap yazan tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim.Ama ne yazık ki işinizi ne kadar garanti yapmak isteseniz de şans faktörü karşınıza çıkıyor. Hafta başında ruhsat için özel idareye gittim. Bizim "arsa tapulu" arazimiz "köy yerleşim alanı sınırı" nın dışındaymış. Almadan kontrol etmedin mi diye n'olur sormayın. Ettim!. O kadar garip şeylerle karşılaştım ki, benzer niyetteki arkadaşların hevesini kırmamak için yazmak istemiyorum. Bu hikayeden ayrı bir forum başlığı çıkar. Ev nasıl yapılır diye yola çıkarken daha ruhsatta lastik patladı. Şu ruhsat işini bir halledeyim tekrar buradan sizlere ev yapımıyla ilgili sorular sorucağım. Ama maalesef bu sorular bir süre için rafa kalktı.
Teşekkürler, Urbanek

urbanek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön