View Single Post
Eski 10-10-2018, 11:03   #184
Mahmut Ozkur
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-04-2017
Şehir: Adana
Mesajlar: 39
Merhaba,

Geçen gün ziraat mühendisi bir arkadaşımla sohbet ederken, Malatya'da 1000 ağaçlık kayısı bahçesinde kadı lokması mücadelesi için zirai olmayan bir yöntemin deneme amaçlı önce bir ağaca, sonra tüm bahçeye uygulandığını ve başarılı olunduğunu söyledi.

Şuan kullanılan ilaç ağacın damarlarına işlediği için meyveye de geçiyor bu nedenle ilaçlama yaparsan meyveyi imha etmen gerekir dedi. İlacın etken maddesini de söyledi ama unuttum.

Yeni yöntemde ağacı bir süre susuz bıraktıktan sonra, akşam suyu verip, sabah ağacın yerden bir karış kadar yukarısına ve 1,5 mt civarına iki çivi çakarak, jeneratör yardımı ile yaklaşık 5 dk boyunca 220 volt elektrik vermişler. Elektrik ağaca ve karıncalara hiçbir zarar vermemiş ama kadı lokmalarını öldürmüş. Yapraklarda 110 voltluk voltaj ölçmüşler.

Yalnız uygulama biraz sıkıntılı olduğunu söyledi. Voltajı veren kişi yalıtımlı bot giymiş, sorun olursa diye bir kişi jeneratör başında beklemiş, bir kişi de uygulayıcıya refakat etmiş. İşi bilmeyen kişilerin elinde yaşam tehlikesi bulunduğu için riskli bir yöntem. Yine de ağacı kaybedeceğime denemek isterim diyen olursa diye paylaşayım.

Mahmut Ozkur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön