View Single Post
Eski 30-09-2018, 18:47   #972
erkanbey
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Kolcay arkadaşım bu aralar uğrayamıyor herhalde foruma,neyse ben devam edeyim.
Son mesajımdan sonra gelişmeler iyi yönde,her gün olmasa da sık sık suluyorum,fırçayla tozlaşma işiyle de uğraşmıyorum,kolcay ın resmini attığı karınca arısı mı derler herneyse,benim balkonda da bolca görüyorum.Yaptığım değişiklik varmı derseniz, belki suyu az daha çoğalttım diyebilirim,birde yaprakları el kadardı.Lüzumsuz gördüğüm yapraklarını kopardım,nerdeyse büyük yaprak kalmadı denebilir,gücünü çiçeğe verir belki diye düşündüm,belki o etkili oldu belkide havaların serinlemesi bilmem ama şu anda durumlar çok iyi.

Beş kök biberim var,gördüğüm kadarıyla 100 ün üstünde tutmuş biber var şu anda.Aklıma,acaba bu biber belirli bir aya kadar meyve bağlamıyormu(6-7 aylık olana kadar mesela) yalancı çiçekmi veriyor diye geliyor,ama geçen yıldan budadığım bir tane biber var o da diğerleri gibi geç biber vermeye başladı.Hatta erken meyve verir diye düşünmüştüm ama filizlenip dallanana kadar yeni fideler onu geçti neredeyse. Aynı anda diktiğim kıl biberleri inanın 3 sefer hasat yaptım hala da veriyorlar,yerli malı başka oluyor yahu.

Kolcayın 1000 den fazla biber aldım demesi,benim tezleri çürütüyor malesef,eğerki o temmuz,ağustos ayında o kadar verim aldıysa,olunca oluyor demek ki.Artık kafayı fazla takmadan önümüzdeki yıl erken verim alabilecekmiyim hep beraber göreceğiz.Ne demişler geç olsun güç olmasın,önümüzde kocaman ekim ayı var,bol bol biberlerim olacak diye düşünüyorum.

Bir de bu yıl toprak karışımıma,solucan gübresi eklemedim,geçen yıl koyun gübresiyle karıştırmıştım toprağımı,bu yıl solucan gübresini de ekleyeceğim,saksılarım 10 lt ile 20 lt arasında,onlarıda bir tık büyüteceğim bakalım nasıl olacak.

İlk resimdeki 7 lt lik saksıda ki kıl biberim,yıllardır bende,her yıl daha da acılaşıyor ne hikmetse.İkinci resimdeki saksımda şu anda 30 dan fazla biber var,diğerlerini şekil çeşitliliğini gözlemleyelim diye koyuyorum.

Eklenen Resimler
     
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön