View Single Post
Eski 24-09-2018, 19:42   #4
urbanek
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-09-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Sulama birlikleri senin hattın içinde veya dışında olmana bakmazlar. Sen bahçemi sulayacağım de, onlar alacakları parayı hesap etmeye başlarlar. Bahçemin alt sınırından sulama kanalı geçiyor ancak bahçem sulama sahasının dışında. İlk sene bahçemi sulamayı oradan yaptım ve kimse yapamazsın demedi, sezon sonu su parasını mesaj attılar.

Açıklamalarınızda belirmemişsiniz; Kapalı sistem arazinize ne kadar uzaklıkta? Arazi ile vana arasında kaç parsel var? Kuyruk milli pompayla falan olacak iş değil. Oraya varana kadar araziye sondaj yaptırın.
Sayın Tarku,
Kooperatiflerin su vermeye/satmaya hazır olduğunu öğrenmem içimi biraz rahatlattı. En yakın vana, göletten daha aşağıda olacaktır herhalde. Bu hafta tarlayı görmeye gideceğim. Önerinizi dikkate alıp bakıcağım, belki gölete nazaran daha avantajlı olabilir. Sondaj konusunu da düşündüm. İlerleyen yıllarda mutlaka yaptırıcağım ama ilk bir kaç yıl bütçe ayırmam çok mümkün değil. Fidanların su ihtiyacının daha düşük olduğu bir kaç yılı sondajsız çıkarmam gerekecek.Tarlayı yerinde gördükten sonra, en yakın vanayla ilgili görüşlerinizi tekrar öğrenmek isterim.

Teşekkürler, Urbanek

urbanek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön