View Single Post
Eski 05-09-2018, 00:58   #141
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Burak591 Mesajı Göster
Bende yerden ısıtma ile ilgili uzun uzun araştırmalar yapıyorum ancak kafam karıştı zemin için kullanılacak yerden ısıtma malzemesi kablo veya şilte olması güçlü veya zayıf olması evin zemini için fark eder mi? İncelediğim ürünler şöyle;
https://www.isitmax.com/yerden-isitm...-konfor-isitma

https://www.isitmax.com/yerden-isitm...u-ideal-isitma

https://www.isitmax.com/yerden-isitm...u-guclu-isitma

https://www.isitmax.com/parke-alti-y...n-isitici-film

https://www.isitmax.com/parke-alti-y...isitma-folyosu

Aklımın kesmediği şilte folyo ya da kablonun zemin ısı dağılımı konusunda bir fark yaratacağı kapalı mekanda hangisini kullanmak mantıklı?

Bunlar elektrikli kablo ısıtıcı. Bu başlıkta yazışılanlar hep sulu sistem.


Verdiğiniz linklerdeki ısıtıcı kabloların en düşük olanı 120 w/m2 imiş. 100 m2'lik bir evde saatteki tüketim 12 Kw, günde 288 Kw, ayda 8640 Kw gibi görünüyor. Elektriğin faturaya yansıyan şişirmeler dahil Kw bedeli bugünlerde tam olarak nedir bilmiyorum, 50 kuruş olsa ayda 4 bin TL'den fazla eder. Bu sistemi evde kullanmak mantık harici bir şey görünüyor.


Bu sistemi, her bir metresi 10 w'lık kablo ile kümesin kapalı bölümünde kullanıyorum. Ancak, kümes küçücük bir alan ve sensörü şapın içine gömülü termostatın ayarı 15C dereceye ayarlı. Bu yüzden kışın aylık sarfiyatı 30-40 lirayı geçmiyor. Fakat evde olacak şey değil.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön