View Single Post
Eski 11-08-2018, 07:52   #64
kurkcutahir
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-08-2018
Şehir: Konya Meram
Mesajlar: 15
Merhaba arkadaşlar, bahçemde duvarların kenarına dikilecek dışarıdan görünmeyi engelleyecek bir bitki türü arıyorum. Yeni konu açacaktım ama K4GE arkadaşımızın mazı tavsiyesiyle bu konuyu buldum ve tartışmayı devam ettirmek istedim.
Konya Meram'da bahçe içinde evim var. Dışarıdan bakıldığında görülemeyecek seviyede duvarlarım vardı ama bu yıl yapılan yol kaldırım çalışması sonucu dışarıdan bakıldığında çok rahat görülebilir ve rahatsız eder hale geldi.
Yaklaşık yüksekliği 5-7m genişliği 1m olacak bir bitki türüne ihtiyacım var. Bahçe duvardan 2,5m derinde, duvardan 1,5m kadar uzaklıkta meyve ağaçlarım var. Diğer ağaçları bastırmaması için alttan birkaç metre budama yapabiliriz. Duvar kuzey ve doğu tarafta kalacağı için ve duvarın temeline de güvendiğimden duvara çok yakın dikme olanağım var.
Çevremizde mavi selvi yetiştirenler var ancak su ihtiyacı konusunda endişeliyim. Bölgemizin iklimi yazları çok sıcak ve çok kurak, kışları ise çok soğuk ve kurak, yani kuraklığa dayanabilecek bitkilere ihtiyacım var. Bu sene kışın dahi yeşil kalan bitkileri sulama ihtiyacı hissettiğimi eklemeliyim. Muhtemelen damla sulama yöntemine başvuracağım. Aslında dikeceğimiz bitkinin hafif alaca bir gölgesi olmasının bahçeye biraz faydalı olabileceğini de düşünüyorum.
Tavsiyeleriniz nelerdir?

kurkcutahir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön