View Single Post
Eski 30-07-2018, 10:23   #52
sakdag
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih_Soydemir Mesajı Göster
Eklenti 678104

Yeni üye bu sene yaptığım uğraşlar sonunda değişik ama bir o kadarda ilgi çekici renkleri olan türler yavaş yavaş ulaşmaya başladı.


Eklenti 678105

Bu gelmedi gelmesi için olabilecek tüm baskıyı yapıyorum.

Gün batımında ve doğuşu esnasında gök yüzünde gördüğümüz buruk renge sahip 1 kına rengi 1 olmak üzere 2 tane daha eklenecek kısa sürede. Bu arada esas amacım artık sadece yetiştirmek değil görüyorum ki çeşitli web sitelerinde hayranlıkla gördüğümüz ya da resimlerini paylaşanlar var ama sorulduğunda ne para ile ne de başka türlü paylaşmıyorlar ben paylaştıklarımın hepsinden 2019 yılında istenildiği taktirde eğer takasa değecek bir tür olursa takas yok ise ücreti karşılığında paylaşıma açacağım.
Echinopsislerden koleksiyon yapma uğraşınızı takip ediyorum. Değişik çeşitlere ulaşmak çok zor gerçekten. Aynı çaba bende de var, kaktüs koleksiyonumu daraltmam gerekse, sadece echinopsis ve atlasları bırakırım geriye. Bu iki çeşitten vazgeçemem herhalde. Taner Angay'dan takip ediyordum, o da serayı kapatınca çeşit arttırma işim durağan hale geldi.

Bende de epey çeşit oldu echinopsisler, ancak hibrit oldukları için çabuk büyümüyor ve yavru da pek vermiyorlar.

Minik minik yavrular olan çeşitler vardı bende de ama, çok ilgilenemiyorum balkonla bakmam lazım. Takasa bende açığım. Bir kaç çeşit ilk defa açacaktı, ancak tomurcuklar döküldü galiba. Ya da üzerinde duruyorlar, açmayı bekliyorlar. Çıkacak renkleri merakla bekliyorum, çünkü bazen mevcut resimdeki gibi çıkmıyor renkler, hava şartları, güneş görme durumları vs. etkiliyor renk tonlarını.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön