View Single Post
Eski 28-07-2018, 03:23   #569
emirk
Yeni Üye
 
emirk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-07-2018
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İskenderunn Mesajı Göster
Selam bu konuyu görünce bende araştırmaya koyuldum linkteki fidanlardan sipariş verdim. Umarım yaylaya uyum saglar. Sulama sıkıntım var şimdilik bir haftalık sulama için serum hortumuna benzer birşeyler ayarlamaya çalışacagım.
Dev Sekoya Ağacı Fidanı 80-100 cm
Birde alttaki linkte tohumlar vardı çimlendiremem diye almadı
https://www.intfarming.com/intfa-sekoya-tohumu-satisi
Fidanlara özel bir bakım yapmam lazımmı?
Merhaba sevgili iskenderun. Ben de yapabilirsem sekoya yetiştirmeyi çok istiyorum. Size siparişinize istinaden birkaç sorum olacaktı.

- Elinize ulaştı mı fidanlar, ulaştıysa ne durumdalar?
- Cinsleri(bu ağacın başka ne cinsleri var henüz bilgim yok) Sequoia Gigantea mı?
- Fidanın kargoyla nasıl getirildiğini aklım almıyor. Poşetliyorlar mı? Bu fidan için sakıncalı olmaz mı?
- Bir de bu türe özel nasıl bakım yapacağınızı, nelere dikkat etmeniz gerektiğini belirten bir çeşit kılavuz yolluyorlar mı siparişle birlikte?
- Elinizde bu ağaç türünün nasıl yetiştirileceğine dair bulduğunuz kaynaklar varsa(site olur, yazılı kaynak olur) benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sinarit Mesajı Göster
Rica ederim ne demek,kitap size yardımcı olduysa mutlu oldum,umarım bir gün zamanımız olurda etraflıca şu sekoya ormanı işine girişir ağaçlar net olarak bir orman oluştururuz.Çelik ile maalesef uğraşamadım ama giganteum sekoya fidesi, istanbulda hiç bir bakım gerektirmeden beklediğimden çok daha hızlı bir gelişim gösterdiğini kanıtladı.Bahar olsun yeni sürgünler ile yeşillensin şöyle güzelce bir resmini koyalım da herkes şaşırsın.

İstanbulda oturan butun herkese eğer geniş alan olan bir park **** bildiğiniz bir bölge varsa giganteum ekmesini şiddetle tavsiye ediyorum.
Bu arada ilk mesajlara baktımda yıllar çok çabuk geçiyor.
Size de merhaba sevgili Sinarit. Kitapta ne tür bilgiler mevcut acaba? Ben de ağaç/bitki yetiştirmeye oldukça meraklı ancak henüz hiç bilgisi olmayan biri olarak ağaçların ekiminden bakımına kadar nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmek istiyorum. Bu konuda bana da kaynak önerebilir misiniz(özellikle Sequoia Gigantea hakkında varsa eğer)?

Bir de sayın Giant'la geçen dialoğunuzdaki gibi bir projeniz olursa olabildiğimce yardımcı olmayı çok isterim(bilgi olarak halihazırda yetersiz olsam da en azından kas gücü olarak ).

emirk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön