View Single Post
Eski 22-07-2018, 20:42   #48
Mesut Temiz
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,123
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aymerya Mesajı Göster
Mesut Bey, cok tesekkür ederim , önerilerinizi uygulayacağım. Sonuci da paylaşırım. Kedimin çiçeklerle hiç alakası yok Allahtan☺ Bir de celikle çogaltma için belirli bir zaman var mıdır? Yoksa istediğim zaman yapabilir miyim?
Çiçek içermeyen bir daldan 8-10 santimetre uzunlukta kesin ve üstte 2-3 yaprak kalacak şekilde alt yapraklarını da keserek ayırın.. Bu kesme işlemlerinin temiz ve keskin bir bıçakla yapılması gerekiyor... bunun ardından şeffaf bir bardak içine 3-4 santimetre yükseklikte su koyup kalanşo dalınızı bunun içinde köklendirebilirsiniz.. Yeterince kök vermiş göründüğünde bu haliyle toprağa ekerseniz büyümeye devam edecektir...
Doğrudan toprağa da ekilebiliyormuş, ama bu durumda temiz bir kağıt havlu üzerinde 2-3 gün bekletip kesik bölgelerin kuruyup kabuk bağlamasını beklemeniz gerekli.. Ayrıca, doğrudan toprağa ekerseniz, her gün fısfısla su püskürttükten sonra şeffaf bir naylon örtüyle sera ortamı oluşturup nemli tutulması öneriliyor baktığım bazı kaynaklarda.. Belki bunu suda köklendirmeye de uyarlayıp o durumda da bitkinin üzerine en azından su püskürtmek yararlı olabilir diye düşünüyorum..
Bol şans diliyorum...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön