View Single Post
Eski 22-07-2018, 15:10   #47
Aymerya
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-07-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 7
Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
"kalanchoe daigremontiana" dışında kalanşo yetiştirmedim, ama genelde dayanıklı bitkiler diye biliyorum... Öncelikle bitkiyi yumuşak bir fırçayla fiziksel olarak iyice temizleyin ve üzerinde, yaprak altlarında falan kurtçuk, tırtıl gibi parazitler olup olmadığını kontrol edin bence... Sonra güneş altında değilken fısfısla su püskürterek her tarafını iyice bir yıkayın... Saksıda delik yoksa delik açın ve suyun süzülüp aktığından emin olun.. Bir de bu sıcaklarda bitkinin yeterli suyu alması da önemli.. Ayrıca bitkinin yerinin sürekli değiştirilmesi de pek doğru olmaz bence... Kısmi güneş alacağı bir konumda sabit dursun...
Bunları yaptığınızda sorunun ortadan kalkacağını tahmin ediyorum...
Yalnız bitkiyi kedinizden korumanız çok önemli... 8 kedisi olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, hastalık bitkiyi yavaş yavaş öldürdüğünden kurtarma şansınız olur, ancak bir kedi bir bitkiyi dakikalar içerisinde paramparça edebilir.. aman dikkat..

.
Mesut Bey, cok tesekkür ederim , önerilerinizi uygulayacağım. Sonuci da paylaşırım. Kedimin çiçeklerle hiç alakası yok Allahtan☺ Bir de celikle çogaltma için belirli bir zaman var mıdır? Yoksa istediğim zaman yapabilir miyim?

Aymerya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön