View Single Post
Eski 21-07-2018, 22:20   #46
Mesut Temiz
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,123
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aymerya Mesajı Göster
]Merhaba, aranıza yeni katılmış bir doğa ve hayvanseverim. Evimde bir kedim var ancak çiçek sayım ve çeşidim giderek artıyor. Ancak bitki bakımına dair herşeyi internetten ögrenmeye çalıştım..Lakin Kalanşo larımın başı dertte sanırım. Balkonum sabahtan öğlene kadar direkt güneş alıyor.. 2 saat direkt güneşte tutup alıyorum. Ama Çicekleri soluyor, Yaprakları cabuk kopuyor, büzüşüyor ve delik delik oluyor. Ayrıca örümcek ağımsı bir oluşum var az az.. 😟Tarçın döktüm ama başka ne yapmalıyım bilemiyorum. Aldığımda toprağını da değiştirdim, kökümü çürüdü, mantar mı, kırmızı örümcek mi nedir bu illet?🙄 Telefondan girdiğim için fotograf yuklemeyi ancak yapabildim.
"kalanchoe daigremontiana" dışında kalanşo yetiştirmedim, ama genelde dayanıklı bitkiler diye biliyorum... Öncelikle bitkiyi yumuşak bir fırçayla fiziksel olarak iyice temizleyin ve üzerinde, yaprak altlarında falan kurtçuk, tırtıl gibi parazitler olup olmadığını kontrol edin bence... Sonra güneş altında değilken fısfısla su püskürterek her tarafını iyice bir yıkayın... Saksıda delik yoksa delik açın ve suyun süzülüp aktığından emin olun.. Bir de bu sıcaklarda bitkinin yeterli suyu alması da önemli.. Ayrıca bitkinin yerinin sürekli değiştirilmesi de pek doğru olmaz bence... Kısmi güneş alacağı bir konumda sabit dursun...
Bunları yaptığınızda sorunun ortadan kalkacağını tahmin ediyorum...
Yalnız bitkiyi kedinizden korumanız çok önemli... 8 kedisi olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, hastalık bitkiyi yavaş yavaş öldürdüğünden kurtarma şansınız olur, ancak bir kedi bir bitkiyi dakikalar içerisinde paramparça edebilir.. aman dikkat..

.

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön