View Single Post
Eski 19-07-2018, 12:57   #5989
tanitamum
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-07-2018
Şehir: çorum
Mesajlar: 21
[QUOTE=EAkpınar;1545306]sayın tanitamun ben suda da köklendirme yapmamıştım doğrudan toprağa dikmiştim. Siz suda başladığınıza göre biraz daha köklensin sonra toprağa dikin. Yaprakları maalesef dağıttım. Kuzenime verdiğim yaprağın oldukça büyüdüğünü söylediler. Ben anaç bitkiyle beraberim. Birgün çiçek açmasını bekliyorum ([/QUOT


anladım sonuçta büyümüşler yani.benimde bu sene başladı hoya maceram.
haziran ayında 2 değişik tanıdıktan çelikler alıp diktim(.hoya carnosa)sürgün verdiler,yapraklandılar büyüyorlar.hatta şöyle birşeyde oldu ,çelikleri aldığımda bikaçının üzerinde daha önce açmış solmuş çiçek koçanları olan çeliğin biri 4-5 günde tekrar tomurcuklandı bayada büyüdü nerdeyse çiçek açacaktı ama bi anda boynunu büktü ve döküldü .galiba yeni dikildiği için çeliğin gücü yetmedi.ama şok olmuştuk düşünün bikaç günde tomurcuklanıp çiçek açacaktı.anaç bi çiçekten çiçek koçanlı dalları almıştım çok su vermiyorum daha doğrusu bol su vermiyorum.fısfıslıyorum özellikle dalların ara gözlerini.o fıs fıs yaptığım gözlerden minik yeşermeler oldu hep,yapraklar çıktı.yeride güneşli ama yakıcı bir güneş değil.kapalı balkonda.bide sıvı çiçek coşturanlı veriyorum suyu.anladığım kadarıyla bol güneş birazda su olunca açması lazım bence mum çiçeğinin.
eğer çiçeğiniz uzun süre daha açmazsa üzerinde çiçek açmış hatta açmaya devam eden başka bir çiçekten çelikler almanızı öneririm.şunu net anladım ki üzerinde eski çiçek koçanları olan çiçek mutlaka açıyor.

tanitamum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön