Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Querqus
Karpuz fideleri yetiştirmek için portatif sera kuruldu. Bir yandan da karpuz ve diğer sebzelerin ekileceği yerin hazırlıklarına başlandı. Toprak ağır olduğu için işlem ötelendi. Tava geldiğine kanaat getirdiğimiz zaman toprak hazırlığına başlanacak. Geç kalınmasına rağmen nohut, taze ve kuru tüketim için fasülye, mısır, yer fıstığı, kavun, karpuz ve sebze ekimleri gerçekleştirilecek.
|
Karpuz,Kavun,Salatalık,Acur bunun gibi birçok çekirdekli meyveleri bire bir toprağa ekildiği zaman daha sağlıklı fidanlar elde edebilirsiniz. Özellikle Deşti yöntemiyle ekilen karpuz,kavunlarda hastalık oranı çok az olur. Su tüketiminiz hiç olmaz çünkü deşti ekim yönteminde ilk can suyu verilir birdaha su verilmez. Örnek vermek gerekirse; Karpuz,Kavun,Bamya, Kabak, Acur ve Domates Tatları sulu yetiştirilenlerle kıyasladığınızda şeker oranları çok daha fazla. ürün verme daha iyi.
Saygılar