View Single Post
Eski 16-07-2018, 20:38   #156
its_just_a_ride
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orhanyilmaz Mesajı Göster
Merhaba, 1 litre suya kattigim 2 cay kasigi neem yagi + 2 cay kasigi deterjan ile uygulama yapiyorum. Bu karisimdaki bulasik deterjani sanirim yapraklarin buzusmesine yol aciyor .. sizde de bu problem oldu mu ? En ust yavru yapraklar kabarik kabarik buzuserek katlaniyorlar... Detarjani azaltip deniyorum simdilerde.. meyve de verdi cok fazla bitkiyi kusturmemek lazim, yapraklar buyudu ama beyaz sinek halen var .. 3 gunde bir yapiyorum uygulamayi , azalma var tabi ancak tamamen bitmediler. Bu bilgilere istinaden yanlis yaptigim bir nokta olabilir mi ? Deterjani yanliz uyguladigimda da aynisi oldu, onu da denedim.. Epey bir sayida fidem var hepsine farkli uygulama yaptim, uygulamalarda deterjan faktoru hep vardi, o yuzden onu iptal etmek lazim diye dusunuyorum, uygun mudur ? yardimlariniz..
Sadece neemazal kullansanız da büzülme olabiliyor yapraklarda. Uygulama sıklığını haftada 1'e düşürün bence. Neem türevleri anlık etki etmiyor, biraz zaman tanımanız lazım etkileşim için. Zamanla azalacaklardır.

Alıntı:
Merhaba,

Bitkilerimde bu sene hiç unlu bit olmadı diye sevinirken sabah kalanşomda ve yaprak güzelimde bir sürü unlu bit gördüm. Birkaç saksımda da o yoğunlukta olmasa bile ufak tefek yayılma başlamış. Çok üzüldüm. Şimdi Neemazal siparişi vereceğim ama danışmak istediğim bir konu var.

Üründe organik ibaresi olmasına ve diğer hayvanlara zararı olmadığı belirtilmesine rağmen emin olmak istiyorum. Evinde kedisi olan ve ev içi uygulama yapan var mı?

Şimdiden cevaplar için teşekkür ediyorum.
Kapalı veya açık balkonunuz varsa uygulamayı orada yapmakta fayda var. Pulverize olarak püskürteceğiniz için bir süre su döküntüleri olacaktır yapraklarda. İç mekanda uygulama yaptığımız oldu ancak kedimizde şöyle veya böyle bir etki oldu diyemem. Gene de temkinli davranmak gerek.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön